Цьогорічного врожаю вистачить на забезпечення потреб Харківщини – ХОВА

Фото: Харків Times

Аграрії Харківської області зібрали вже більш як 1,2 млн тон зерна. Цього повністю повинно вистачити для забезпечення потреб Харківщини та для експорту.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Фермерські господарства обробили майже 304 тисячі гектарів. Лідерами зі збирання залишаються Лозівщина, Красноградщина та Богодухівщина», – йдеться у повідомленні.

Хоча, за відомостями ХОВА, «роботи тривають в усіх районах області».

Зараз аграрії збирають пшеницю, ячмінь, горох, озиме жито, овес та ріпак. Загалом по області намолочено 1 мільйон 256,5 тис. тон нового врожаю. При цьому стан пізніх зернових фахівці оцінюють як добий та відмінний.

«Загалом агрометеорологічні умови серпня залишалися на рівні задовільних для формування врожаю. За попередніми підрахунками, майбутнього врожаю вистачить для забезпечення потреб Харківщини та експорту», – зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

На жаль, внаслідок російської агресії та «недотримання правил пожежної безпеки» на полях області цього року спалахнули 15 пожеж. Полум’я знищило майже 47 гектарів пшениці.

Як повідомляв Харків Times, станом на кінець липня аграрії Харківщини обробили майже 62 тисячі гектарів і зібрали понад 276 тис. тонн зерна нового врожаю.

21 липня від російського обстрілу спалахнула пшениця у полі в Богодухівському районі області.

А 26 липня пожежа виникла на пшеничному полі вже у Красноградському районі.